Świat z twistem

notatnik: polityka, marginesy, media, społeczeństwo, historie i histerie.


Uczeni głowią się nad hodowaniem sztucznego… mięsa

We are trying to make meat without having to kill animals – to zamysł holenderskich naukowców z uniwersytetu w Utrechcie. Są na dobrej drodze do stworzenia w laboratorium sztucznej wieprzowiny. (Na marginesie, politycy wpychają w nas właśnie kiełbasę wyborczą)

Ciekawe, jak będzie smakować i co o tym sądzą Makłakowicz i Pascal? Ironia na bok. Ekologiczny serwis TreeHugger, za którym przytaczam newsa, pyta całkiem zasadnie, co jest złego w eliminacji cierpienia zwierząt, ograniczeniu produkcji gnojowicy zatruwającej rzeki i ziemię, w ograniczeniu kosztownego transportu?

Sporo korzyści; jak zapatrują się na ten oryginalny koncept wegetarianie (sam nim jestem); będą wniebowzięci?

Mnie do szewskiej pasji doprowadzają durnowate, urabiające dzieci, rzeźnickie reklamy uradowanej od ucha do ucha świnki zachwalającej zwierzęce truchła. Przynajmniej byłoby mniej hipokryzji, choć niewątpliwie byłoby sztuczniej.


Discover more from Świat z twistem

Subscribe to get the latest posts sent to your email.